sobota 15. dubna 2017

Reportáž z úklidu Hutí 25.3.2017

Třetí úklid Hutí se opět povedl. Sešlo se nás kolem třicítky stejně jako na předchozích úklidech. Tentokrát jsme se zaměřili na hromadu nepořádku po bezdomovcích mezi mostem přes trať a učňákem, cestou z Hutí do Hloubětína a okolí domů Ekospolu. Počasí nám přálo a tak se brzy ukázalo, že hlavní problémem je nedostatek pytlů na odpadky. Po dvou hodinách uklízení jsme se sešli nad buřty a svařákem, které věnovala hospůdka minigolfu a vyměnili si zkušenosti z uklízení.

Sraz k úklidu před minigolfem
Po třech úklidech už mohu udělat krátké zhodnocení. Některá místa, která jsme uklízeli před rokem, tedy hlavně okolí jezírka a viaduktu pod tratí už vyžadují jen minimální pozornost. Proto se pokaždé můžeme posunout o trochu dále a uklidit místa, kam jsme se předtím nedostali. Takže uklízení určitě smysl má.
Začínáme

Úklidu se účastní nejen trvalé opory, ale objevují se i noví pomocníci, kteří se o něm dočetli na letáčcích. Zaujal mě pán, který šel do uklízení speciálně s cílem zlikvidovat velkou hromadu nepořádku u mostu přes trať, na kterou každý den koukal z autobusu. Nebo paní, která tu jen pronajímá byt, ale všimla si letáčku a rozhodla se něco udělat pro čtvrť, ve které vlastní nemovitost.

V úklidech budeme pokračovat, na další se těšte opět na začátku podzimu.

Nepořádek po bezdomovcích před...

... a po úklidu.

Neobvyklé úlovky 1.: Šnek na podprsence


Jedna z hromad

Neobvyklé úlovky 2.: Televize

Neobvyklé úlovky 3.: Sklenka na víno

Neobvyklé úlovky 4.: Zlatý hřeb, trezor

Dočišťujeme ulice

A naše snažení z bezpečí pozoruje pár skřehotalů

Buřty na závěr


Žádné komentáře:

Okomentovat