pondělí 20. června 2016

Veřejné fórum Na Hutích 20.6.2016

Veřejné fórum uspořádala městská část, aby se dozvěděla, co nás nejvíc trápí. Já jsem byl na tom našem Na Hutích a využil toho, abych se dozvěděl nejnovější novinky. 

Na fóru bylo dost plno.


Až mě překvapilo kolik přišlo lidí, myslím, že nás mohlo být 40 - 50, tedy docela velký zájem. U stolů s tématy Doprava, Volný čas a Územní plán jsme mohli napsat svá témata a z nich se pak udělal seznam s několika nejpalčivějšími. 

Mapa, které pozemky spravuje městská část a které magistrát

A kdo byl vítězem hlasování? Nedostatek občanské vybavenosti, tedy obchod, školka nebo pohotovost. Druhé místo zaujala Vila viktorie, to byl takový antioskar, vysoká budova uprostřed čtvrti, která je díky své velikosti zdá se velmi neoblíbená, tedy aby se taková stavba už neopakovala.


Diskuse nad územním plánem.

A teď k novinkám:
  • Hřiště vedle minigolfu, už se dělá výběrové řízení na firmu, co ho bude stavět, realizace se dá čekat na podzim nebo v zimě. 
  • Přírodní dětské hřiště u Ekospolu, chystá se
  • Okružní silnice kolem Hutí, teď se chystá projekt pro stavební povolení, což znamená, že se v nejbližších letech stavět nebude.
  • Ulice s novými domy rovnoběžná se Svárovskou, projekt je pozastaven
  • Podzemí Bílý Kůň je konečně ve správě městské části a tak se pracuje na vyčištění křoví nad ním.
Nejvíc lepítek dostala chybějící školka, obchod a nebo pohotovost 
Že chybí občanská vybavenost mě nepřekvapilo, ale zaujalo mě, že se měla stavět Billa vedle učňáku, ale projekt se zatím nerealizoval. Uvidíme, jestli se to časem pohne.

Na závěr bych rád poděkoval městské, části za pěknou nástěnku s fotkami z úklidu Hutí :).

Fotky z našeho Úklidu Hutí



Žádné komentáře:

Okomentovat