středa 23. prosince 2015

"Co proboha budete hodinu a půl povídat u nás na Jahodnici?" i takové byly vycházky v roce 2015

Já vám to řeknu raději hned na začátku, Jahodnice se ukázala jako hodně nabitá. Legionářské domky, Sokol, staré paneláky, nové paneláky a snad největší zahrádkářská osada v Praze.

Snad  nebudeme chodit sami

Vůbec ty vycházky docela překonaly moje očekávání. Bál jsem se, že budeme účastníky počítat na prstech jedné ruky a nakonec by se spíš počty daly rýt vidlemi. Zvlášť nabitá byla první vycházka po Starých Kyjích, kde jsme do kostela museli jít na dvakrát, protože se nás tam všech víc než 120 nevešlo. Na další vycházky už jsme ubrali páru při propagaci.

Petr Kučera přednáší před Kyjským kostelem
Velkou radost mi dělalo, že se postupně zvyšoval zájem místních obyvatel , na začátku jen pár, ke konci cyklu už skoro 3/4 účastníků. Také jsem měl radost ze železného jádra lidí, kteří s námi začali chodit pravidelně.

Hloubětínská Země nikoho

Foglarova Země nikoho sice byla na druhé straně Prahy ale kdyby žil teď, psal by o té Hloubětínské. O bývalé cihelně a lomech nad Hloubětínem za železniční tratí. Pro mě velké překvapení, že něco takového na Praze 14 máme. Tak zapomenuté místo, že tu bydlí i poustevník.

Blog dost trpěl

Příprava vycházek nám dala docela zabrat a tak jsem psaní blogu musel omezit prakticky jen na reportáže z vycházek i když nápadů jsem měl spoustu. 

Jen aby nepršelo

A taky, aby přišli účastníci, aby je to bavilo a dozvěděli se něco nového o své čtvrti, to se docela povedlo. 
Chtěli jsme zapojovat pamětníky z místních čtvrtí, to se povedlo pořádně jen na Hutích, tak na tom ještě zapracujeme.

Náš tým u sochy v Hloubětíně

Pár čísel na závěr

  • 8 vycházek, z toho 6 architektonických a 2 přírodovědné
  • 435 účastníků, nejvíce 120 ve Starých Kyjích. 

Vycházky v roce 2016?

Budou, začneme v dubnu. Čekejte informace na těchto stránkách v únoru nebo březnu 2016, zatím si přečtěte zápisy z roku 2015.


Žádné komentáře:

Okomentovat