pátek 14. března 2014

66 Kukaní

Když jsem je viděl poprvé, nebyl jsem moc nadšený co nám to vyrostlo na kraji čtvrti. Časem, jak se začalo okolí zelenat a objevily se první stromy, jsem je vzal na milost.

O čem je řeč? Před lety se začalo na konci Kyjí Na Hutích stavět na poli malé satelitní městečko dohromady tu vyrostlo 66 úplně stejných rodinných domů. Domy mi od pohledu připomínají kukaně pro ptáky a proto jsem jim tak začal říkat. Domky už pár let stojí a po prvním dojmu "To snad není možné!" jsem jim už přišel na chuť.

Ulice plná kukaní

Čtvrtí úplně stejných domů se po Praze i v jiných městech postavilo za posledních 100 let hodně a některé jsou teď dokonce památkově chráněné. Za nějakých 20 let, až stromy vyrostou a některé domy se přestaví, už nikomu nepřijde divné, že původně byly všechny stejné.

Jednu věc bych u čtvrti kukaní vylepšil. Domy stojí jeden vedle druhého, chybí nějaký malý parčík, jezírko, dětské hřiště, zkrátka místo, kde by se mohli lidé potkávat a trávit volný čas. Kukaně jsou ze dvou stran obklopeny poli, takže prostor pro vybudování hřiště nebo parčíku tu stále je.

Čtvrť kukaní: Celá mapa



Žádné komentáře:

Okomentovat