úterý 12. srpna 2014

Farmářské trhy dokáží zlidštit alespoň malý kousek sídliště

Praha 14 hostí už nějakou tu středu a pátek farmářské trhy. Ve středu před metrem Rajská Zahrada, v pátek před metrem Černý Most.

Svým uspořádáním se mi víc líbí ty na Černém Mostě, tam díky mírnému svahu a volnému prostoru tvoří příjemné hloučky stánků. Na Rajské Zahradě je to spíš seřadiště maringotek. No není se co divit podlouhlé náměstíčko před metrem ani jiné uspořádání neumožňuje.

Farmářské trhy před metrem Rajská Zahrada

Farmářské trhy se rozmáhají posledních několik let po celé Praze. Už jako malý jsem chodil nakupovat zeleninu a tenkrát se jim říkalo prostě trhy. Možná má název ukazovat na převládající nabídku zeleniny, sýrů, chleba, klobásek a vína. Možná má odlišit nabídku od vietnamských tržnic nedávné doby. A nebo je to teď správně free, cool a in nakupovat z farem.

Ať už je původ názvu jaký chce rozhodně je považuji za dobré místo, kde nakoupit čerstvou zeleninu a mošt. Je to místo, které dokáže zlidštit alespoň malý kousek sídliště. Obdivuji odolnost stánkařů. Už brzy z jara se postaví do stánku, kde vydrží sluneční žár, deště i plískanice celý den až do pozdního listopadu.

Líbí se Vám článek? Doporučte jej ostatním.

Žádné komentáře:

Okomentovat