neděle 25. září 2016

Jdeme do hloubky, aneb jaký byl podzimní úklid Hutí 24.9.2016

V sobotu nám počasí přálo a tak jsem byl docela zvědavý, kolik pomocníků sluníčko naláká, nebo naopak odláká za lepší zábavou. Před minigolfem se nás sešlo kolem dvaceti, ale průběžně se připojovali další, takže nás bylo nakonec kolem třiceti jako na jaře.



Zaměřili jsme se opět na prostor kolem Squash centra, jezírko, okolí viaduktu a nově přibrali domy Ekospolu a cyklostezku, která kolem nich vede na Satalice. Já jsem byl u jezírka a viaduktu. V jezírku klesla hladina vody asi o 20 cm a tak jsme mohli uklízet i v místech, kam se předtím nedalo dostat. V bahně ležely lahve a střepy, v křoví pak pytlíky a PET lahve. Vytáhli jsme i těžký kameninový odpadkový koš a z větve sundali kalhoty. Kolem laviček bylo snad ještě víc drobného nepořádku než na jaře. To je obzvlášť divné, protože hned vedle je odpadkový koš. 


Odpadkový koš někdo hodil do jezírka


A už je venku



Dno jezírka

Překvapení nás čekalo i u železničního viaduktu, kde jsme si na jaře mákli a uklidili do posledního papírku, teď jsme tu našli celá kamna. Tedy na těchto dvou místech bylo víc nepořádku než na jaře, ale hodně za to mohlo jezírko, kde jsme se dostali víc do hloubky.

Svah u viaduktu před...




...a po úklidu







Úklid cesty u Ekospolu

Odnášení kamen od viaduktu
Skupina u squashe hlásila lepší stav než na jaře, ale i tak toho přinesli hodně a skupina, která uklízela u Ekospolu si nakonec na pomoc vzala kolečko. 

Skupina od Ekospolu přijela s kolečkem

Hromada pytlů na shromaždišti je nakonec stejná jako na jaře, ale mám radost, protože kromě nového nepořádku se podařilo uklidit, i věci, které ležely v křovinách roky, některé i desítky let.

Hromada nepořádku je připravená k odvezení

Po dvou hodinách uklízení jsme se sešli u buřtů a svařáku před minigolfem, kde byla fajn nálada a začali jsme vymýšlet, jak okořenit listopadový lampionový průvod, těšte se :).

Buřty a povídání na závěr

Na závěr bych rád moc poděkoval vám všem, kdo jste přišli za kus dobře odvedené práce, minigolfu Yamka na Hutích za buřty a svařák a Praze 14 za pytle, rukavice a zajištění odvozu nepořádku.


Žádné komentáře:

Okomentovat